Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Залишаємося гідними своїх Героїв

Дата: 20.02.2024 20:15
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. У цей день ми згадуємо події, які вплинули на хід історії нашої держави,  вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні  та учасників Революції Гідності, які віддали свої життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Сьогодні в селищі Ратне біля білборду «Герої Небесної Сотні» та Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям за участю керівництва Ратнівської громади, працівників селищної ради, її виконавчого комітету, представників  трудових колективів установ та організацій селища  проведено годину пам’яті «Залишаємося гідними своїх Героїв»,  приурочену до Дня Героїв Небесної Сотні.

Присутні  хвилиною мовчання  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх захисників України, які поклали свої життя за  волю,  незалежність і свободу України.

До учасників зібрання звернувся Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК, який зазначив, що десять років минуло, як український народ  вийшов на Майдан  щоб відстояти європейське  бачення розвитку України. В ці буремні дні загинули громадяни, які хотіли жити у вільній  соборній Україні. Однак боротьба за нашу незалежність, за нашу землю, боротьба  за прагнення бути вільними триває досі.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, людей, які не побоялися стати на захист країни та її майбутнього. Згадуючи про події, які відбувалися десять років тому, ми маємо пам’ятати, що за нашу свободу заплачено життями Героїв Небесної Сотні, тисяч українських воїнів, мирних громадян. Ми дякуємо захисникам  України та вшановуємо подвиг і мужність Героїв, які ціною власного життя і зараз виборюють мирне майбутнє.  Пам’ятаймо тих, хто загинув на Майдані під час подій Революції Гідності, про захисників України, які віддали свої життя,  виборюючи свободу України. Сьогодні ми маємо підтримувати наших воїнів, які боронять українську землю від російського агресора. Наша сила у єдності. Будьмо сильні, будьмо єдині заради спільної мети -  перемоги», - наголосив очільник громади.

Учасники зібрання поклали квіти до білборду «Герої Небесної Сотні», схилили голови перед подвигом учасників Революції Гідності, активістів Майдану, які загинули  за  демократичну європейську Україну.
На завершення настоятель Іллінського собору отець РОМАН провів поминальну молитву за українськими Героями, які віддали свої життя за Україну та українців.

Під час заходу звучали патріотичні пісні у виконанні народних аматорських колективів комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.
 
Пам’ятаємо і шануємо наших Героїв! Віримо у нашу Перемогу  та в успішне  європейське майбутнє нашої держави!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь