Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги жителів громади

Дата: 27.02.2024 08:30
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради інформує власників сертифікатів на земельну частку (пай) про необхідність оформлення права власності до 1 січня 2025 року. Така вимога передбачена статтею 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)». 

Сертифікат на земельну частку (пай) засвідчує право власника на отримання земельної ділянки та містить дані про її вартість та площу в умовних кадастрових гектарах.

Варто зауважити, що сертифікат на земельну частку (пай) не є підтвердженням права власності на саму ділянку й не встановлює її меж.

Саме оформлення у власність земельної частки (паю) передбачає заміну сертифіката про право на таку земельну частку на витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку. Така земельна ділянка після оформлення вказаних документів матиме чітко визначені межі в натурі (на місцевості), а власник матиме повне право на володіння, користування та розпорядження своїм майном.

Алгоритм дій власників сертифікатів для оформлення права власності й отримання витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно:
- Зверніться до сільської (селищної чи міської) ради, на території якої розташована земельна частка (пай), із письмовою заявою про надання дозволу на розробку документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). До такої заяви додайте копію сертифікату на земельну частку (пай);
- Зверніться до землевпорядної організації, щоб розробити проєктну документацію із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки. Оплатіть послуги та отримайте технічну документацію із землеустрою.
- Зверніться до відповідної місцевої ради, щоб затвердити розроблену проектну документацію із землеустрою та оформити земельну ділянку у власність.
- Отримайте рішення місцевої ради про затвердження технічної документації.
- Зверніться до державного реєстратора та зареєструйте право власності на земельну ділянку на підставі рішення місцевої ради. Після такого звернення відомості про земельну частку (пай) вносяться до єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а Вам нададуть витяг про реєстрацію права власності на земельну ділянку, який є тим документом, що посвідчує право власності.

За більш детальною інформацією звертатися в кабінети № 28, 31 Ратнівської селищної ради за адресою: вул. Центральна 19, смт Ратне Ковельського району Волинської області.

Відділ землекористування, кадастру, та екологічної безпеки

Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь