Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Покрокова інструкція як користуватися Державним аграрним реєстром (ДАР)

Дата: 27.02.2024 08:35
Кількість переглядів: 663

Фото без опису
Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації повідомляє, що (за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України) у поточному році будуть відновлені бюджетні дотації на землю, за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

Для отримання бюджетних коштів потрібна реєстрація отримувача дотації у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР). Зареєструватись в ДАРі можна за посиланням https://www.dar.gov.ua/ (умовою реєстрації у ДАРі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону).

Державний аграрний реєстр (далі ДАР) - державна автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та сільськогосподарську діяльність, яку вони здійснюють.

Державний аграрний реєстр ведеться шляхом добровільного внесення виробниками сільськогосподарської продукції достовірних відомостей про себе та відображення відповідних актуальних відомостей у Державному аграрному реєстрі в порядку його електронної інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами та кадастрами.

Після реєстрації Реєстр надає користувачу інформацію про нього з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин, зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо. Також планується, що Реєстр буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, які необхідні для ведення сільського господарства.

ДАР використовується також для електронної взаємодії між фізичними та юридичними особами, державними органами, органами місцевого самоврядування, центрами надання адміністративних послуг з метою реалізації державної аграрної політики, зокрема в частині надання державної підтримки виробникам сільськогосподарської продукції.

Метою Реєстру є ідентифікація суб'єктів аграрного сектора, спрощення доступу до програм державної підтримки та банківського фінансування, а також створення інформаційно-аналітичної бази для оцінки ефективності впровадження програм підтримки сільгоспвиробників.

Покрокова інструкція для користувача ДАР


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь