Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великий син - Великого народу

Дата: 09.03.2024 08:57
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

Цьогоріч 9 березня виповнюється 210 років від дня народження національного генія - Тараса Григоровича Шевченка, життя і творчість якого є яскравим прикладом патріотизму та відданості Україні. Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею. В українців такою постаттю є Тарас Шевченко - геніальний український поет, письменник, художник, людина надзвичайної долі і неймовірного таланту.

З нагоди річниці від дня народження Великого Кобзаря в селищі Ратне біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбувся тематичний захід «Великий син - Великого народу».

Вшанувати пам’ять великого поета прийшли керівництво Ратнівської громади, працівники селищної ради, представники трудових колективів селища та усі ті, кому не байдужа творчість Тараса Шевченка.
Віддаючи данину пам’яті пророку українського народу Т.Г.Шевченку, учасники заходу хвилиною мовчання вшанували його світлу пам'ять, пам'ять Захисників нашої громади та усіх Героїв України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

До всіх присутніх звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, який зазначив, що видатний український поет та геній Тарас Григорович Шевченко присвятив своє життя українському народу та боротьбі за Україну. Основною зброєю Кобзаря було слово. Тарас Шевченко мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу.

Віталій Іванович закликав любити свою Україну так, як любив її Т.Г.Шевченко, обов’язково передавати цю любов дітям та підтримувати Збройні Сили України, які боронять нашу неньку Україну.
На завершення свого виступу очільник громади процитував вірш Т.Г.Шевченка
«Свою Україну любіть.
Любіть її…
Во врем’я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть».

На знак вшанування пам’яті українського та світового генія учасники зібрання поклали  квіти до підніжжя пам´ятника Великому Кобзарю.

У виконанні творчих  колективів комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради прозвучали «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої єдині», «Заповіт», «Молитва» - нетлінні твори геніального сина України Тараса Шевченка, які, не дивлячись на плин часу, є актуальними й до нині.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься в пам’яті нащадків, бо він став символом боротьби за свободу та незалежність не одного покоління українців. І сьогодні, у XXI столітті, коли нашу країну вчергове намагаються знищити, слова Шевченка додають усім нам сил для протистояння. Будьмо вдячні йому за прекрасні вірші і картини. Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь