Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про актуальні питання розвитку освітньої галузі громади – під час візиту начальника Ковельської районної військової адміністрації

Дата: 30.03.2024 09:55
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

29 березня 2024 року на Ратнівщині з робочим візитом побувала начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен. Разом з Ратнівським селищним головою Віталієм Біруком та начальником управління гуманітарної політики Олександром Денисюком Ольга Миколаївна відвідала окремі заклади освіти громади, ознайомившись з досягненнями та потребами розвитку сфери освіти.

Зокрема відвідано Здомишельський ліцей, в якому зусиллями селищної ради створено умови для відновлення повноцінного освітнього процесу. Виконавчим комітетом селищної ради реалізовано проект та обладнано захисну споруду цивільного захисту щляхом поточного ремонту об’єкту «Незавершене капітальне будівництво адмінприміщення». Всього для проведення ремонту було виділено 1,476 мільйона гривень з бюджету Ратнівської селищної територіальної громади. Ще 124 тисячі гривень було використано на закупівлю нових сучасних лавок для сидіння. В приміщенні виконані сучасні оздоблювальні роботи, обладнано дві зручних санітарних кімнати, є примусова вентиляція, водопровід та каналізація. Укриття забезпечене всім необхідним інвентарем та повністю готове до роботи. Ольга Миколаївна відзначила високу якість, короткі терміни виконання робіт та подякувала Віталію Біруку за належну роботу щодо збільшення кількості і покращення якості захисних споруд.

Цього ж дня рішенням виконавчого комітету Ратнівської селищної ради дозволено Здомишельському ліцею використовувати зазначений об’єкт як найпростіше укриття цивільного захисту для учасників освітнього процесу, що дозволить уже з 1 квітня цього року кардинально покращити умови навчання дітей у школі та відновити роботу дошкільного підрозділу. Адже раніше заклад, в якому навчається 291 учень, та виховується 45 дошкільнят мав власне укриття, розраховане лише на 50 осіб, тому навчання школярів проходило в основному в дистанційній формі, а дошкільне відділення не працювало взагалі. В перспективі заплановано передачу найпростішого укриття на баланс Здомишельського ліцею.Також в ході робочої поїздки відвідали Ратнівський ліцей  № 2 ім. М. Заліпи. Під час огляду закладу селищний голова детально ознайомив Ольгу Миколаївну з важливою для громади проблемою - необхідністю реконструкції приміщень ліцею. Віталій Іванович зазначив, що приміщення освітнього закладу були побудовані ще в 1961 році. Відтоді жодного разу не проводилися капітальні ремонтні роботи, тому практично в аварійному стані знаходяться покрівлі, вікна, окремі ділянки стін, потребують тепломодернізації фасади. Управлінням гуманітарної політики було замовлено та виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка передбачає реконструкцію існуючих приміщень, їх перекриття і тепломодернізацію, а також добудову спортивного залу. Загальна кошторисна вартість проекту складає 183,721 мільйона гривень. Залучити такі кошти для проведення робіт сьогодні не має можливості ні селищна рада, ні Ковельська районна військова адміністрація.

Після візуального огляду будівель, ознайомлення з проектною документацією, фотоматеріалами та спілкування з керівником громади Ольга Миколаївна пообіцяла всебічне сприяння зі свого боку для залучення хоча б частини коштів на проведення першочергових робіт у 2024 році: укріплення стіни корпусу № 1 та перекриття двох навчальних корпусів. Віталій Іванович у свою чергу зазначив, що для селищної ради та для нього особисто як селищного голови пріоритетним є пошук шляхів реалізації зазначеного проекту на умовах співфінансування. Тож, сподіваємось, що спільними зусиллями за підтримки керівництва району та області стане можливим поетапне втілення ще одного важливого для галузі освіти громади проекту.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь