Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося відкриття Притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Дата: 12.04.2024 13:42
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

11 квітня в Ратнівській селищній територіальній громаді відбулося відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Захід відбувся за участю директора департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА Оксани ГОБОД, начальника відділу підтримки сімей, оздоровлення та відпочинку дітей департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА Яни ФУРМАНЮК, начальника управління соціальної та ветеранської політики Ковельської РДА Світлани ЮВЧЕНКО, селищного голови Віталія БІРУКА та заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олени АНТОНЮК.

На ремонт приміщення та придбання необхідного обладнання для облаштування притулку рішенням Комісії з питань надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі було виділено 2,5 млн. грн..На проведення ремонтних робіт витратили 2, 01 млн.грн.з коштів субвенції та 41 тис.грн. з місцевого бюджету.

Селищний голова Віталій БІРУК зазначив, що новостворений притулок є першим закладом на території не лише Ратнівської, а й сусідніх громад, відкриття якого стало можливим завдяки консолідації зусиль центральної та місцевої влади. Тому заклад такого типу слугуватиме місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування та комплексної соціально-психологічної допомоги постраждалим від різного роду насильства, які мешкають на території громад, з якими попередньо вже були укладені меморандуми про співпрацю. Співпрацювати Ратнівська громада буде із Забродівською ТГ, Самарівською ТГ, Дубечнівською ТГ та Старовижівською ТГ.

Директор департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОДА Оксана ГОБОД резюмувала, що в закладі створені максимально безпечні та комфортні умови для перебування постраждалих осіб, в т.ч. з дітьми, що є надзвичайно важливим під час перебування в кризовій ситуації.

Послуги постраждалим особам надаватимуть завідувач притулку, фахівець із соціальної роботи та практичний психолог. Строк перебування постраждалої особи у притулку не може перевищувати трьох місяців.
Влаштування до притулку здійснюється на підставі направлення, виданого постраждалій особі структурним підрозділом органу місцевого самоврядування, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам та особистої заяви, до якої додається копія документа, що посвідчує особу (за наявності).

У приміщенні облаштовано 4 спальні кімнати, які розраховані на 12 ліжко-місць, санвузол, кухня, кабінет для роботи, дитячий куточок. Окрім цього, зважаючи на дію на території України воєнного стану, у притулку завдяки БФ «РОКАДА» обладнано приміщення, придатне для укриття та безпечного перебування постраждалих осіб і персоналу.

За детальною інформацією щодо влаштування до притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, звертайтесь до працівників комунального закладу  має надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради за адресою: смт  Ратне, вул. Центральна, 19.Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу. Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером: 102.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь