Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо забезпечення земельними ділянками для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд в умовах сьогодення

Дата: 24.04.2024 16:46
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Відділ землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету  Ратнівської селищної ради серед іншого працює над зверненнями громадян стосовно забезпечення земельними ділянками для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд в умовах сьогодення, яке диктує нам свої умови. Зокрема, заборона згідно з підпунктом 5 пункту 27 розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України передачі земельних ділянок у власність зумовила необхідність пошуку альтернативних шляхів вирішення даного питання.

Ратнівською селищною радою успішно реалізовується механізм надання земельних ділянок в оренду через аукціон з правом подальшої передачі їх у власність, при наявності об’єкта нерухомості, за умови не використання громадянином свого права згідно  зі статтею 121 Земельного кодексу України. Станом на сьогодні маємо позитивний досвід проведення електронних торгів на території громади, зокрема в смт Ратне, с. Шменьки, с. Гірники з подальшим укладенням договорів оренди землі, що дає можливість розпочати будівництво житлового будинку. На території Кортеліського старостинського округу також формуються 2 земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в селах Млинове та Долина для подальшого продажу права оренди на земельних торгах.

За детальною інформацією з зазначеного питання просимо звертатися у відділ землекористування, кадастру та екологічної безпеки Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь