Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опалювальний період завершено – готуємось до нового

Дата: 01.05.2024 08:18
Кількість переглядів: 503

Фото без опису

В закладах та установах бюджетної сфери громади, зокрема і у закладах освіти і культури, завершився опалювальний період 2023-2024 років та розпочалася підготовка до наступного сезону 2024-2025 років. 
Відрадно, що попри виклики і загрози, пов’язані з війною, опалювальний період пройшов без значних поломок та аварійних ситуацій, в приміщеннях було забезпечено нормальний температурний режим. Однією з основних умов його стабільності є створення достатнього запасу твердого палива. Зважаючи на обмежені фінансові можливості місцевого бюджету практично всі заклади освіти і культури активно включилися в процес заготівлі дров та щепи паливної власними силами. Окремо слід відзначити важливу роль в організації робіт старост старостинських округів. Це дало можливість створити значний запас палива за низькою собівартістю та водночас частково впорядкувати територію громади – видалити аварійні та хворі дерева, прорідити окремі самозаліснені території, почистити меліоративні канали тощо. 

Протягом опалювального періоду 2023-2024 років за кошти селищного бюджету було закуплено 840 м³ дров, а ще майже 800 м³ заготовлено самостійно. Найкраще в цьому плані спрацювали колективи Гірниківського, Бродівського, Кортеліського та Прохідського ліцеїв. А дирекції Бродівського та Прохідського ліцеїв протягом 2023 року та 4-х місяців 2024 року не витратили жодної бюджетної гривні на закупівлю дров. При цьому станом на 29 квітня 2024 року вони забезпечені дровами відповідно на 70 та на 100 відсотків від річної потреби наступного опалювального сезону.

29 квітня 2024 року Ратнівський селищний голова Віталій Бірук спільно зі старостами старостинських округів Сергієм Вашестюком і Іваном Терещуком та начальником управління гуманітарної політики Олександром Денисюком побували у Прохідському та Бродівському ліцеях. 

Селищний голова вручив директорам новенькі бензопили STIHL. Віталій Іванович відзначив високий організаційний рівень адміністративно-господарської роботи, сприяння економії бюджетних коштів, подякував керівникам закладів і старостам за результативну роботу і пообіцяв подальшу підтримку в їхніх починаннях.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь