Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ратне вшанували пам’ять полеглих у Другій Світовій війні

Дата: 09.05.2024 12:05
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

8 травня 2024 року Україна вперше відзначає День пам’яті та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу землю від нацистів. В ході Другої світової війни саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму, і саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у цій страхітливій війні. День пам’яті та перемоги – це точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

З цієї нагоди в селищі Ратне біля Пам’ятника землякам відбувся мітинг -реквієм «Пам’ятаємо! Перемагаємо!», в якому взяли участь Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК, секретар селищної ради Людмила ГАВРИЛЮК, заступники голови Олена АНТОНЮК та Сергій КОВЧ, керівники управлінь, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради, військовослужбовці, духовенство, представники трудових колективів установ та організацій селища, жителі громади.

На знак пошани та вагомого внеску українського народу у Другій світовій війні учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих воїнів, мирних жителів, які зазнали  репресій і поневірянь від нацистського режиму та поклали квіти до Пам’ятника землякам, Пам’ятного хреста борцям за волю та незалежність України, пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, на Братські могили, що на кладовищі в селищі Ратне.

Під час заходу, у своєму виступі голова Ратнівської громади Віталій БІРУК наголосив, що сьогодні ми вперше відзначаємо День пам’яті та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, завжди будуть згадувати  про мільйони скалічених життів, про непрості долі наших земляків – українців, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним, адже саме у цей день відбулась перемога добра над злом. Сьогодні, як і в роки Другої світової війни Україна воює з агресором, ми не маємо права програти і не програємо, бо українці знову боронять власну державу та захищають з зброєю в руках її територіальну цілісність та суверенітет. Щоб здобути перемогу ми всі повинні об’єднатися та допомагати Збройним Силам України, щоб ця перемога була якнайшвидшою. Памятаймо, на якій героїчній землі ми живемо. Хай сила цієї землі допомагає долати нам труднощі, наголосив голова громади.

Нотки вшанування Героїв, пам’яті про них і віри у Перемогу вплели у композицію мітингу народні аматорські колективи комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України.

Пам’ятаємо-перемагаємо! Честь і слава Збройним Силам України! Вічна пам’ять полеглим! Слава Україні!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь