Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

09 Жовтня, 2023 р., 14:21
Повідомляємо про планові перерви в електропостачанні на території вашої ОТГ із зазначенням дати і часу початку перерви, її орієнтовної тривалості та переліком населених пунктів та вулиць, які будуть відключені:13.10.2023 11:00 по 13.10.2023 13:00
09 Жовтня, 2023 р., 10:22
Головне управління ДПС у Волинській області запрошує підприємців до участі в онлайн-семінарах на тему  «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів. Як виконати вимоги Закону № 3219». Дистанційні зустрічі проходитимуть щотижня  у  четвер о 16.00. 
06 Жовтня, 2023 р., 17:38
Звертаємо вашу увагу на актуальну тему — встановлення паркану на межі земельної ділянки. На жаль, досить часто жителі населених пунктів громади звертаються до виконавчого комітету селищної ради із скаргами і повідомленнями через порушення меж їх земельних ділянок сусідами. Щоб уникнути таких ситуацій просимо слідувати певними правилам. ПРАВИЛО № 1. ВСТАНОВЛЕННЯ ТОЧНИХ МЕЖ ДІЛЯНКИ Спосіб найбільш ефективного розв’язання земельних питань — встановлення (або відновлення) меж земельної ділянки на місцевості за допомогою геодезичних пристроїв та закріплення їх межовими знаками. Важливо пам'ятати, що тільки сертифіковані інженери-землевпорядники (як юридичні, так і фізичні особи, які мають відповідне технічне та технологічне обладнання) мають право проводити таку роботу. Отже, якщо у вас виникли сумніви чи запитання щодо меж вашої земельної ділянки, слід звернутися до відповідних спеціалістів і виконати всі необхідні процедури. ПРАВИЛО № 2. НЕ ВИСТУПАЙТЕ ЗА МЕЖІ Найважливіше правило — не встановлюйте огорожу на землі вашого сусіда та за червоною лінією вулиці. Якщо червоні лінії проходять через ділянку, то паркан (або огорожа) може бути встановлений без виходу за межі червоних ліній, фактично всередині вашої ділянки, а не на її межі. Огорожа між суміжними ділянками повинна бути спочатку узгоджена з вашим сусідом. Якщо досягнута згода, то паркан можна встановити вздовж межі між двома земельними ділянками. Якщо сусід не погоджується, то таку огорожу можна встановити лише на межі вашої ділянки, не виходячи за межі сусідньої. ПРАВИЛО № 3. ДОБРОСУСІДСТВО Згідно із Земельним кодексом України, громадяни повинні вибирати способи використання своїх земельних ділянок таким чином, щоб найменше завдати незручностей сусідам, таких як затінення, задимлення, неприємні запахи, шум та інші фактори. Сподіваємося, що ця інформація допоможе уникнути конфліктів із сусідами та допоможе знайти мирні та законні методи співжиття.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь