Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

03 Грудня, 2021 р., 07:46
  Шановні громадяни! З наближенням Новорічних і Різдвяних свят зростає турбота за збереження лісових красунь – ялинок. Адже кожного року в цей час спостерігаються непоодинокі факти їх самовільних порубок. У передноворічний період в районі, правоохоронці традиційно проводять заходи (рейди), метою яких є недопущення несанкціонованої вирубки хвойних дерев та їх реалізації. Шановні громадяни! Нагадуємо вам, відповідно до вимог чинного природоохоронного законодавства, за незаконне придбання й торгівлю новорічними ялинками передбачена адміністративна відповідальність – штраф. Відповідно до статті 65 КУпАП, незаконна вирубка дерев хвойних порід тягне за собою штраф для громадян за незаконну рубку в розмірі від  тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо незаконна вирубка хвойних культур буде здійснена у лісах та інших захисних насадженнях і спричинить істотний збиток, а також їх вирубка в заповідниках або на територіях природно-заповідного фонду – у таких протиправних діях вбачитиметься склад кримінального правопорушення, передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України і карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Хотілося б застерегти, особливо тих громадян, які мають потребу транспортування новорічних ялинок, що для цього необхідно мати документи про підтвердження законності їх придбання. Відсутність документів на новорічні ялинки буде розцінюватись як порушення природоохоронного законодавства. Одночасно повідомляємо, що за кожне самовільно зрізане дерево нараховується шкода, заподіяна лісу незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев, розмір якої залежить від діаметра пня зрізаного дерева.   Так, за незаконне вирубування або пошкодження до ступеня припинення росту хвойних дерев віком до 41 року в грудні - січні розмір шкоди обчислюється за такою таксою:
01 Грудня, 2021 р., 19:52
Діяльність у сфері благоустрою населених пунктів спрямовується на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорону навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення. Так у селищі Ратне вже не один рік поспіль існує проблема звалища побутових відходів по вулицях. Ратнівська селищна рада веде активну боротьбу за чистоту та охайність території селища та населених пунктів громади, постійно прибираючи її від  накопичення побутових відходів  та підтримуючи в належному санітарно-технічному стані. Сьогодні Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради вжив заходів біля сміттєвих баків по вулиці Проектної із прибирання щодо упорядкування та приведення до належного естетичного та санітарного стану. Дотримання правил благоустрою передбачає належне поводження з побутовими відходами. Забороняється вивезення великогабаритних відходів, ремонтного сміття, листя та гілля дерев у невстановлені для цього місця. Нагадуємо, за порушення Правил благоустрою установлюється адміністративна відповідальність.
30 Листопада, 2021 р., 15:56
  Селищний голова Віталій Бірук взяв участь у ознайомчій онлайн зустрічі з розробки стратегії розвитку громад в рамках Програми «ULEАD з Європою», де обговорено, як експерти працюватимуть з громадами, та домовлено про підготовчі кроки, що їх має зробити кожна відібрана громада для організації злагодженої та дієвої роботи.    Сектор економіки, регіонального розвитку та залучення інвестицій

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь