Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

12 Травня, 2021 р., 08:20
Точка зору Цими днями соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження «Ставлення українців до запровадження ринку землі», яке проводилося наприкінці квітня. Підсумки опитування абсолютно однозначні – більш як 77% громадян вважають, що доля українських чорноземів має вирішуватися на всенародному референдумі. На мою думку, такі результати опитування українських громадян не випадкові. Адже навіть у нинішніх непростих економічних умовах аграрна галузь є стратегічно важливою для держави, бо не тільки забезпечує українців продуктами харчування, стабільно нарощуючи виробництво продукції, а й дає чималі фінансові надходження для державного бюджету. Після внесення парламентською більшістю змін до Земельного кодексу під тиском міжнародних спекулянтів та вітчизняних олігархів з 1 липня розпочнеться тотальний і безконтрольний дерибан української сільськогосподарської землі під гаслом, що кожен громадянин, який опинився у скруті, зможе продати свій пай та отримати за нього вкрай мізерну, порівняно з іншими країнами, плату. Але чи вдасться розширити свої угіддя українським аграріям, які хочуть господарювати на своїй землі? Переконаний – ні, бо в нинішніх умовах це буде змагання грошей, великого вітчизняного та іноземного капіталу, вистояти перед яким нашому фермеру, малому чи середньому агровиробнику буде не під силу.  Переконаний: рішення про те, як розпорядитися національним багатством, дозволити чи відкласти вільну купівлю та продаж землі, має ухвалювати лише її законний власник – український народ. Щоб визначити волю народу, є єдиний спосіб – загальнонаціональний референдум. «Батьківщина» разом із українськими аграріями, фермерами ініціює проведення всеукраїнського референдуму щодо відкриття земельного ринку. 22 травня відбудуться всеукраїнські збори ініціативної групи, яка готова взятися за організацію опитування. Земля – це стратегічний ресурс, який годуватиме нашу націю упродовж мільйонів років. За неї боролися українські патріоти колись і нині відстоюють ціною власного життя. Відстоїмо її зараз – збережемо нашу волю і незалежність.
08 Травня, 2021 р., 12:24
08 Травня, 2021 р., 12:21
Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які в Україні щорічно відзначають 8 та 9 травня, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Антонюк разом з керівником апарату Ковельської районної державної адміністрації Степаном Топольським та начальником служби у справах дітей Ковельської районної державної адміністрації Сергієм Ілюшиком завітали в гості до учасників бойових дій Лукашика Івана Йосиповича (с. Жиричі) та Ковальчука Миколи Федоровича (с. Гірники). Також високопосадовці побували в сім'ї загиблого атовця Івана Тричука, опісля разом з дружиною Мариною Тричук відвідали його могилу. Керівники привітали всіх з святом Перемоги, подякували за особистий подвиг, побажали міцного здоров’я, мирного неба над головою та вручили подарунки.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь